'Camaïeu'  
Gendron, Ranska, 1826  

Jalostaja Gendron oli harrastaja Angers’sta. 

 
Värisävy tuo mieleen kameekorun. Nykyään nimi kirjoitetaan usein monikossa (’Camaïeux), vaikka siihen ei ole mitään syytä.  
   
Pysty, 1-1,7 m korkea, vähäpiikkinen pensas. Lehdykät ovat paksut ja tummanvihreät.
Kukat yksittäin tai 2-3 kukinnossa. Kukka on keskikokoinen tai suuri (8-10), kerrottu, litteä, keskellä rosetti ja pieni silmä. Väri on aluksi tummaa purppuraa, valkoisia tai hennon vaaleanpunaisia raitoja, sitten se vaalenee liilanroosaksi, keltaiset heteet. Joskus avautuu myös pelkästään liilanvärisiä kukkia. Voimakas sitruunan tuoksu.
   
D: Eine ungewöhnliche, zweifarbige Rose. Die Blüten sind mittelgross, gefüllt, anfangs kirschrot, später violettrot mit weissen Streifen. Nur ein paar Hagebutten.  
F: Ce rosier forme un buisson de 80 à 100 cm de hauteur. Les fleurs semi-doubles, des stries blanches et violet pourpre, en fanant gris-mauve, sentent bon.  
   
   
   
   
   

Saatavana:

Vakka-Taimi

   
Jensen,1996, 1999 Simolan rosario
______________________________________________________________ ______________________________________________________________
   
  Sangerhausen, 2013
______________________________________________________________ ______________________________________________________________
Back/Zurück/Retour