'Jenny Duval'  
ennen 1842. Useimmat ajoittavat Jennyn v. 1821, mutta eivät puhu jalostajasta.  
'Jenny Duval' on n. 80 cm korkea pensas. Pensastuminen ja kukinnan lisääntyminen kesti vuosia. Kukat ovat joka vuosi eri väriset, mutta aina kauniit, vanhetessaan voimakkaan lilan-violetinväriset. Kukat yksittäin tai 2 tai 3 yhdessä. Kukka on keskikokoinen, puolikerrottu, terälehdet käyristyneet keskustassa, heteet näkyvissä. Aniliininpunainen keskusta, ympärillä siniharmaata, violettia, vaaleammat, lilanvärisemmät reunat, lakastuessa harmaa lila. Huumaava tuoksu. Joka kukasta muodostuu kiulukka, joka pursuaa punakärkisiä siemeniä.
American Rose Society ja englantilaiset G.S.Thomas, Beales, Austin arvelevat, että 'Jenny Duval' ja 'Président de Sèze' ovat sama ruusu. Joyeux: eri ruusut. 'Jenny Duval' on vähemmän kerrottu ja terälehden reunat ovat tummemmat kuin "Président'lla".
Vaikka 'Jennyn' kukat joinakin vuosina jossakin vaiheessa voivat muistuttaa 'Président de Séze''ä, ne ovat muuten täysin erilaiset pensaat.
 
D: 80 cm hoch. Die Blüten rosa, im Verblühen violett, lila. Intensiver Duft.
F: Arbuste: 80 cm, érigé. Fleur: solitaire ou par bouquets de 2 ou 3. Taille moyenne, semi-double, pétales recroquevillés au centre. Rouge aniline au centre, plus lilacé à la périphérie, en fanant lilas  
   
   

   
 

Available /
Saatavissa omajuurisena /
Finns att få på egen rot från:

Oulujoen Taimisto

Jensen, 1993  
   
---------- -------
   
  Sangerhausen 2013
 
   
Back/Retour/Takaisin